Мохіто (ісп. Mojito) — традиційний кубинський алкогольний коктейль. Також популярна безалкогольна версія мохіто, у яку не додають ром.
Мохіто традиційно виготовляють з білого рому, цукру (на Кубі застосовується коричневий тростинний цукор), лайму, газованої води та м'яти.
Готуючи мохіто, спочатку додають сік лайму до цукру і кладуть листочки м'яти. Отриману суміш обережно мнуть. Бажано, щоб листки м'яти були тільки пошкоджені, а не роздроблені. Так щоб виділились ефірні олії. Далі додається ром (у випадку алкогольного коктейлю) і суміш перемішується, щоб цукор розчинився. Згодом кладеться лід і додається газована вода. Листки м'яти та шматочки лайму застосовуються для прикрашання бокалу з коктейлем.
Джерело: Вікіпедія
Ви читаєте статтю: Як зробити Мохіто дома. Не забудьте розповісти друзям!