Українці зможуть дізнатися свій родовід до XVII століття в режимі онлайн!



У вільному доступі запрацює онлайн-база даних www.pra.in.ua про два мільйони мешканців України, народжених у період 1650-1920 років, повідомляє zaxid.net.

На сьогодні уже зібрано та проіндексовано інформацію про понад 1,8 млн українців. Є їхні прізвища, імена, по-батькові, також є інформація про дату народження або смерті, відповідні населені пункти, і часом інша додаткова інформація. Зокрема, з Львівщини та Тернопільщини сумарно проіндексовано інформацію про 120 тис. осіб.

Дослідники зібрали та про індексували інформацію не лише з метричних книг, але й чималої кількості інших джерел. Зараз триває робота з індексації списків втрат вояків Австро-Угорщини – усі особи, народжені в Галичині, Буковині та Закарпатті потрапляють у базу. Таких даних є уже 9 тис. осіб, і ця робота продовжуватиметься ще декілька місяців.

Опрацювавши інформацію з «воєводських вісників», у яких місцеві адміністрації публікували списки мешканців, вдалося зібрати відомості про мешканців Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Волині, Рівненщини за період 1920-х років. Це джерело дозволило сформувати списки ще на понад 10 тисяч осіб. У базу даних увійшла також інформація про українців, які брали участь у національно-визвольних змаганнях тощо.

Окремий напрям – індексація списків виборців до Сейму 1920-1930-х років. Наразі робота ведеться з документами по Волинському воєводству, але у перспективі також інші регіони України, що входили на той час до складу Польщі.

Джерелом інформації про мешканців Галичини, Буковини, центральної та східної України є так звані адресні та пам’ятні книги губерній та міст. Частково опрацьована інформація по Полтавській, Подільській, Волинській губерніях. Якщо говорити про міста, то це списки мешканців Львова, Чернівців, Миколаєва, Полтави тощо.
Ви читаєте статтю: Українці зможуть дізнатися свій родовід до XVII століття в режимі онлайн!. Не забудьте розповісти друзям!

Перегляньте також

Чому геніальний спортсмен Усик не має народної любові
Коли трохи вляглись пристрасті, дозволю собі декілька слів.
Виграв Greencard - отримай роботу і житло - українська компанія здивувала навіть американців
Безпрецендентний рівень підтримки для українських емігрантів у США надала одна з українсько-американських компаній - вони пропонують новоприбулим житлоі роботу, та навіть забирають з аеропорту.
Подарунок до дня Валентина своїми руками
Хочете здивувати сою половинку - вперед!