Компанія Boeing має намір обігнати SpaceX і першою висадити людей на Марс

Як повідомляє TrueUA з посиланням на CNBC , гонка за Марс набирає обертів. Генеральний директор корпорації Boeing, одного з найбільших світових виробників авіаційної, космічної та військової техніки, вважає, що мега-ракета, яку його компанія допомагає створювати аерокосмічному агентству NASA, зможе доставити астронавтів на Червону планету і зробить це раніше, ніж це пообіцяв зробити мільярдер і власник компанії SpaceX Ілон Маск.

На питання журналіста новинного видавництва CNBC про те, хто, на його думку, першим доставить людей на Марс - Boeing або SpaceX - глава Boeing Денніс Муленбург відповів, що безумовно вірить в свою компанію.

«Рано чи пізно, але людство відправиться на Марс. І я твердо впевнений в тому, що перша людина, яка ступить на Червону планету, буде доставлена туди за допомогою ракети компанії Boeing», - заявив Муленбург.

Слід нагадати, що Boeing є основним підрядником, якому доручена завдання по розробці першого ступеня гігантської ракети-носія NASA Space Launch System.

Ракету планують використовувати для запуску космічних місій в дальній космос, а також в якості основної ракети-носія для відправки астронавтів на інші планети Сонячної системи за допомогою нового космічного апарату «Оріон».

Крім Boeing, підрядниками в проекті виступають такі компанії, як United Launch Alliance, Orbital ATK і Aerojet Rocketdyne.

Аерокосмічне агентство NASA планує в недалекому майбутньому побудувати у Місяця орбітальну станцію «Deep Space Gateway», яка стане перевалочним пунктом на шляху до інших планет, в тому числі і до Марсу.

Саме тут агентство і планує використовувати ракету-носій SLS спільно з космічним апаратом «Оріон», за допомогою яких люди будуть доставлятися на Червону планету. Перший випробувальний запуск SLS запланований на 2019 рік.

Тим часом Ілон Маск, глава SpaceX, вже довгий час думає над тим, як побудувати колонію на Марсі.

Для цього теж потрібно нова ракета, розробкою якої він зараз і займається. Надважка ракета отримала назву Big Falcon Rocket, або BFR (неофіційна назва Big Fucking Rocket) і буде використовуватися для відправки людей на Марс, Місяць і в інші напрямки.

Крім того, в січні майбутнього року SpaceX планує провести перший запуск нової ракети важкого класу Falcon Heavy.

Минулого тижня Маск оголосив, що в рамках першого тестового запуску на борту нової ракети він збирається запустити в космос свій власний електричний спорткар Tesla Roadster, в якому гратиме пісня Девід Боуї «Space Oddity».

Напрямок? Орбіта Марса.

Зрозуміло, після заяви Муленбурга Маск промовчати просто не зміг, обмежившись, щоправда, коротким, але зухвалим коментарем в «Твіттері»:

«Ну, давайте…».

У відповідь на це хлопці з Boeing заявили, що приймають виклик, написавши в своїй сторінці тієї ж соціальної мережі: «Гра почалася».

Ви читаєте статтю: Компанія Boeing має намір обігнати SpaceX і першою висадити людей на Марс. Не забудьте розповісти друзям!

Перегляньте також

Генератори дешевше купувати в США - 110V не проблема!
Ні для кого не секрет, що в Україні завдяки шаленому попиту і надмірному бажанню збагатитися деяких ділків, генератори і паверстанції, які допомагають пережити відключення електроенергії, встановилися просто непомірні ціни. За низькоякісний мотлох доводиться платити суми, за які в США можна було б купити високоякісні моделі. А чому б так і не зробити?
Корейці дозволили роботу зробити це
Такого роботи ще не робили ніколи!
Google назвав найпопулярніші пошукові запити українців за 2017 рік
Google назвав найпопулярніші пошукові запити українців за 2017 рік