Знайдена найстаріша акула в світі

Цією рибині більше п'яти століть. Навіть довгожителі океанів, гренландські кити, до такого віку не доживають.

Данські вчені вважають, що знайшли найстаріше безхребетні на планеті - це гренландська акула, що мешкає в холодних арктичних водах.

Гренландські акули ростуть дуже повільно - по одному сантиметру в рік. І коли морські біологи виявили самку довжиною 5,5 метрів, було очевидно, що вона живе вже кілька століть. Але скільки?

Для визначення віку команда використовувала радіовуглецевий аналіз кришталика ока, порівнявши дані 28 гренладскіх акул (при цьому жодна хижачка не постраждала). Найстарішою з вивчених було від 392 до 512 років. Тобто ця акула, можливо, жила, коли Галілео Галілей малював карту космосу, Лютер відмовлявся підкорятися католицької церкви, а інки ще приносили свої жертви.

Про цього різновиду відомо мало. Прийнято вважати, що гренландські акули мігрують в Північній Атлантиці і Північному Льодовитому океані. Але в 2013-му глибоководна науково-дослідна підводний човен помітила 4-метрову хижачку в Мексиканській затоці.

Для цього виду характерна округлена морда, маленькі очі, горбиста шкіра чорно-коричневого або перлинно-сірого відтінку. Статевої зрілості гренландские акули досягають тільки до 156 років. Про те, що акули надзвичайно розумні, писав портал «Вокруг света. Україна".

До цих пір вважалося, що найбільша тривалість життя на Землі (з хребетних тварин) - у гренландських китів. Вони доживають до 210 років.

Ви читаєте статтю: Знайдена найстаріша акула в світі. Не забудьте розповісти друзям!

Перегляньте також

Коти з незвичними плямками
Котики - надзвичайні істоти!
Реакція кота на курчат вражає (відео)!
Впевнені - такої холоднокровності ви ще не бачили!
Найкумедніший знімок дикої природи 2017 року
Найкумеднішою фотографією 2017 року став знімок, на якому зображені три сови, одна з яких падає з гілки.
В Норвегії кіт на прізвисько Зеро вижив після 40 хвилин в пральній машині
В Норвегії кіт на прізвисько Зеро вижив після 40 хвилин в пральній машині
Американський фермер вивів новий вид корів завбільшки з собаку
Їх можна тримати вдома в якості домашнього вихованця.