Силачі, які дивували 100 років тому

Заради слави силач щоразу ризикував своїм здоров'ям

Силачі початку ХХ ст. демонстрували свою силу в армії, на вулицях міст або аренах цирку. Кожен мав відповідну спеціалізацію. Глядачів не цікавила точна вага чи специфіка атлетики. Людей цікавило, чи зможе силач зігнути металевий прут, витримати вагу машини, на витягнутих руках або в зубах вдержати вагу кількох людей.

Силачі виступали перед роззявами або позували перед фотографами. На одному з фото наймолодшому - 14 років. Він тримає на витягнутих руках і ногах мотоцикл з мотоциклістом. Найстарший 60-річний військовослужбовець на плечах утримує штангу із дисків вантажного автомобіля, а по боках причепилися двоє солдат, повідомляє Cameralabs.org.

Заради слави силач щоразу ризикував своїм здоров'ям. Наприклад, трагічним кінцем закінчився один з виступів польського єврея Зігмунда Брейтбарта. Він без проблем переривав металевий ланцюг. Піднімався по сходах із справжнім слоненям, на його грудях кувалдою розбивали камені. Він збивав на ходу двох коней. Тягнув зубами вагон. Міг без нічого забити через п'ять дощок, товщиною по 2,5 см, залізничний костиль. Але під час останнього такого показу пробив собі ногу. Це призвело до смертельного зараження крові. Помер у 32 роки.

Ви читаєте статтю: Силачі, які дивували 100 років тому. Не забудьте розповісти друзям!

Перегляньте також

12 принципів Теодора Рузвельта
Актуальні 100 років тому, актуальні й нині!
Позбудьтеся, нарешті, Страху!
Погляньте і уявіть, як би ви зараз жили, якби СТРАХ залишався у тій базовій функції, яку заклав в неї Творець.
Ковельчанин зафільмував убивство Кеннеді
Ковельчанин зафільмував убивство Кеннеді
8 простих речей, які не варто робити
Ми пропонуємо вам 8 основних, на наш погляд, речей у житті, які краще не робити
12 тверджень про людину без любові
Вслухайтеся в ці слова...