Складне запитання, яке, насправді, не має відповіді. В розбитому яйці неможливо визначити, яка курка його знесла (без дорогих лабораторних дослідів). А як же гарний помаранчевий жовток - спитаєте ви?
Якщо жовток гарного помаранчевого кольору – курку підгодовували кукурудзою, вона гуляла на сонечку і споживала вдосталь зеленої травички.
Якщо жовток не має ненасиченого кольору, то в кормах мало кукурудзи – курку, більш за все, годували зерном. Але такі яйця по поживності і корисності нічим не відрізняються від тих, у яких жовток яскравий. Їх теж можна купувати і вживати регулярно.
Яйця зі світлим і темним жовтком однаково корисні – вітамінів і корисних речовин у них предостатньо.
До речі, у складі яєць багато вітаміну В12, який дає нам життєву енергію, а також вітаміну А, який впливає на зір.
А ще в сирому жовтку (неважливо, якого кольору) міститься сильний антиоксидант – пігмент лютеїн.
Тому вживайте їх на здоров’я!
Ви читаєте статтю: Як по жовтку взнати яйце домашньої курки?. Не забудьте розповісти друзям!