Який ви голівудський актор? - чим небезпечні тести на Facebook

В нашій стрічці новин часто трапляються результати прикольних тестів від друзів - який ви голівудський актор, хто ви з серіалу Друзі, як ви виглядатимете через 10 років, як виглядатиме ваша дитина, хто ваш найкращий друг тощо. Більшість з нас також брали участь в таких тестах, адже дійсно такі тести спокусливі і прості - натисни кнопку “Надати доступ до профілю” і отримаєш прикольний результат, при чому ніби-то безкоштовно.

Але в цього процесу є й зворотня сторона - ви надаєте для власника тестів цінну приватну інформацію - починаючи від своїх контактних даних (телефон та email) та фотографії, і закінчуючи списком друзів. При чому деякі тести просять можливість створювати почти та надсилати приватні повідомлення від вашого імені. Досить часто такі прохання непомітні і багато хто погоджується на це просто не прочитавши текст з попередженням.

Ось тут і криється секрет безкоштовності - ваші зібрані приватні дані можуть використовуватися для розсилки реклами, спаму, а іноді і для вірусів. В деяких випадках, особливо якщо говорити про сервіси, які розроблені в одній із сусідніх країн, всі дані передаються для аналізу і використання у спецслужби для подальшого використання - саме так були вираховані деякі АТО-шники, які зараз знаходяться під слідством після візиту в цю країну.

Зверніть увагу, що при підтвердженні участі в тестах, як правило ви надаєте дозвіл на використання своїх фотографій - при чому назавжди і безкоштовно. Ніхто не знає, де вони потім можуть виринути і ви не зможете це заборонити, адже погодилися з договором при проведенні тесту.

А найгірший варіант - коли ваші дані можуть використовуватися для “фішингу” - від вашого імені можуть відсилати повідомлення да ваших знайомих (можливо навіть з вірусами), після чого отримувати необхідну інформацію від них. І спробуйте доведіть, що це робили не ви.

Тому, перед тим, як боати участь у цьому подумайте - а воно вам потрібно?

Ви читаєте статтю: Який ви голівудський актор? - чим небезпечні тести на Facebook. Не забудьте розповісти друзям!

Перегляньте також

Ви скоріш виграєте в лотерею, ніж заразитеся коронавірусом - думка лікаря
Веселін Йолов з МВР лікарні в Софії опублікував дані, що дозволяють зупинити масову паніку через нову хворобу.
Попередження експерта: Не здавайте фейсбук-профайл в аренду - це шахрайство
Здається все просто і вигідно - ви здаєте профайл, постійно отримуєте гроші. Але це БРЕХНЯ
Позитивчик - українці танцюють в черзі на польському кордоні
Черги на польському кордоні давно увійшли в легенди. Але справжні українці веселяться навіть там!
Цукерберг не придумував слова BFF - це обман
BFF не має ніякого стосунку до безпеки акаунта!