Чому геніальний спортсмен Усик не має народної любові

Коли трохи вляглись пристрасті, дозволю собі декілька слів. Тут прочитав, що Олександр Усик на прес-конференції обурився - чого ж це жоден телеканал не показував його бій з Джошуа, а тим часом спортсменів сварять за фото з російськими так би мовити спортсменами.

Відповім. Для того, щоб українські канали платили великі гроші за ліцензію на показ твого бою – треба бути цікавим українському глядачу. Треба мати велику фанатську базу в себе на батьківщині, працювати з нею, прислухатися, цінувати свою країну, її людей, її мову і культуру. А коли ж ти плювати хотів на думку фанатів, демонстративно про це кажеш, записуєш ефіри з Шарієм, - то чого ж ти тоді дивується, що тебе не люблять?

Сучасний спорт це не тільки навики і вміння, а й емоції і шоу. Публіка має тебе любити, має бути готова заповнювати стадіони, дивитися всі бої, ходити у футболках, вішати твої постери і чохли на телефон…. Хтось бачив такі речі з Усиком? Чесно -ні… Якщо бої ще якось дивляться, то всі інші атрибути відсутні зовсім. І допустимо ще коли Усика зовсім не дивляться і Америці. Але ж на батьківщині він мав би подумати про народну любов?

А проблема не в народі. Всі ці атрибути мали… брати Кличко. Це при тому, що в спортивному плані Олександр Усик вже перевершив досягнення обох братів і вписав своє ім’я в історію жирнішим шрифтом. Але…

Ви можете собі уявити, щоб в Україні хоч раз не показали на телеканалах бої Кличків?

Це нонсенс, бо 2/3 країни не відходили від телевізорів під час баталій з Люїсом, Хеєм, Сандерсом і тд. В Кличків була мільйонна фанатська база, як в Україні, так в Німеччині. Але вони постійно з нею працювали, їздили в тури містами, випускали книги, засновували благодійні фонди, знімались в кліпах і кіно, стояли з своїм народом на Майдані …. І ще багато чого. А що не знали – то йшли до грамотних консультантів з піару і питали.

А куди ж ходить Усик? До яких радників і консультатів? Максимум - до московських попів… А вони вчать його скрєпам, замість того, що навчити його хоч іноді тримати язик за зубами, і не коментувати зі своїм ватним бачення питання російсько-української війни Мало того останнім часом та "онуфріївщина" в його голові прогресує… На жаль…

Усік – геніальний спортсмен, трудівник в рингу і поза ним. Він представляє українських стяг на міжнародній арені. Але хороший спортсмен - ще не значить народний чемпіон і улюбленець публіки.

І питання тут не тільки в особливостях трансляції спортивних змагань. В США система Pay-per-view працює вже років з 15, але це не заважає народним чемпіонам бути в кожній частині медіа простору і серцях вболівальників. Погугліть про Сауля Альвареса (який в рейтингу Pound-for-pound на сходинку вище ніж Усик), як його обожнюють і в США, а особливо в Мексиці. Почитайте історію Менні Пак'яо, який на Філіпінах вже прирівняний до бога і мабуть скоро стане президентом.

Всі справді великі народні чемпіони мали шану і пітримку мільйонів. В першу чергу своїх співвітчизників. Бо якщо тебе не люблять на батьківщині, то чому тебе мають любити в іншій країні?

А Усик... Поки він перемагає – будуть пости вітання в соцмережах, як тільки програє – одразу ж забудуть. Зафіксують в історії – і забудуть. І прикладів таких маса.

Бо треба любити свій народ, свою націю, свою Україну, а не втирати мантри про «адін народ» з росіянцями.

Можливо він і дослухається до зауважень фанатів і зміниться. А можливо і ні. Справа за ним. Якщо він полюбить українців - то і українці не будуть байдужими.

А поки ми радіємо з його перемог, коли говорять його кулаки в ринзі, і сумуємо з його необдуманих заяв на прес-конференціях і в соціальних мережах.

Надобраніч всім!

Автор: Юрій Дюг

Ви читаєте статтю: Чому геніальний спортсмен Усик не має народної любові. Не забудьте розповісти друзям!

Перегляньте також

Виграв Greencard - отримай роботу і житло - українська компанія здивувала навіть американців
Безпрецендентний рівень підтримки для українських емігрантів у США надала одна з українсько-американських компаній - вони пропонують новоприбулим житлоі роботу, та навіть забирають з аеропорту.
Подарунок до дня Валентина своїми руками
Хочете здивувати сою половинку - вперед!
Камеру прикріпили до черепахи і показали підводний світ
Якщо ви хочете побачити, як живе черепаха - перегляньте це відео!